Met twee echte publicaties van talenten Diana en Mike is 2017 goed begonnen voor de talentgroep Journalistiek. Naast het leuke nieuws dat wij vaker artikelen voor Groot Vlaardingen mogen schrijven, gaat er dit jaar nog iets bijzonders gebeuren: de St.-Jozefmavo krijgt een schoolkrant en die gaan wij maken!

Afgelopen maandag hebben we de eerste redactievergadering gehad en een lijst met onderwerpen gemaakt. Wat je bijvoorbeeld kunt verwachten? Leuke rubrieken als Docent van de Maand, Wist je dat…, Dit moet je zien!, en De Moppentrommel. Ook zijn we bezig met een logo en mooie lay-out. Heb je goede ideeën? Laat het ons gerust weten!

Leerlingen, docenten en medewerkers kunnen natuurlijk ook berichtjes, artikelen en foto’s insturen. Daarnaast is de voorkant van onze schoolkrant wisselend: wie een gave tekening of foto heeft gemaakt en die instuurt, maakt kans op een publicatie op de voorpagina!

We zullen ook regelmatig de mening van leerlingen vragen. Wie moet bijvoorbeeld Docent van de Maand worden? We delen berichten van deze website op de Facebookpagina van de St.-Jozefmavo. Heb je geen Facebook? Vraag dan aan een familielid of je zijn/haar account mag gebruiken om te reageren of liken.

Tot slot zijn we nog op zoek naar een goede naam voor de schoolkrant. Binnenkort volgt een wedstrijd waarmee je een gave prijs kunt winnen! Begin dus vast met brainstormen.